Janaf je s Croduxom sklopio nove ugovore za skladištenje derivata

Janaf

Jadranski naftovod (Janaf) izvijestio je u petak da je s kompanijom Crodux Derivati Dva sklopio dva nova dugoročna ugovora o skladištenju naftnih derivata na Terminalu Omišalj i Terminalu Žitnjak.

“Jadranski naftovod je sklopio s kompanijom Crodux Derivati Dva dva nova dugoročna ugovora o skladištenju naftnih derivata – za razdoblje od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2026. na Terminalu Omišalj i od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2025., uz mogućnost produljenja za još dvije godine na Terminalu Žitnjak”, kaže se u priopćenju u kojem se ne navodi vrijednost ugovora.

“Novosklopljeni dugoročni ugovori za skladištenje naftnih derivata sjajna su najava za poslovanje u idućim godinama te jamče stabilnost prihoda i poslovanja društva”, istaknula je Uprava Janafa povodom potpisivanja ugovora.

Nedavno, 20. listopada Janaf je izvijestio da je sa švicarskom kompanijom specijaliziranom za trgovinu naftom i naftnim derivatima Litasco sklopio novi ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj. Ugovor o skladištenju sklopljen je za razdoblje od 1. studenoga 2020. godine do 30. travnja 2021. godine.



Tako za nadolazeće razdoblje Janaf ima sklopljene ugovore za skladištenje nafte s Agencijom za ugljikovodike, Inom, Molom, Crodux Derivati Dva, Glencoreom, Petracom, Litascom i BP-om te ugovore za transport nafte s Inom i Molom, kao i za skladištenje naftnih derivata s Agencijom za ugljikovodike i Croduxom.

Komentari