Najvrjedniju imovinu Uljanika kupila luksemburška kompanija

Goran Šebelić / Hanza Media

Trgovački sud u Pazinu objavio je zaključak kojom se nalaže stečajnoj upraviteljici Uljanika da brod – jaružalo u gradnji “Willem van Rubroeck” preda u posjed kupcu – luksemburškoj kompaniji Dredging and Maritime Management (DMM) u sklopu Jan De Nul grupe, koja je brod jesenas kupila na dražbi, objavio je Jutarnji list.

Istim zaključkom naloženo je Lučkoj kapetaniji Pula da u korist DMM-a, u Imeniku vlasnika brodica, Imeniku vlasnika jahti i Imeniku ostalih pomorskih objekata upiše pravo vlasništva na tom brodu u gradnji te da na tom brodu izbriše upisane terete.

Usisno jaružalo prodano Jan de Nulu

Kako piše Jutarnji list, usisno jaružalo na vlastiti pogon Willem van Rubroeck, koje se gradilo u Uljaniku, kao najvrjednija imovina u stečajnoj masi Uljanika, prodano je u listopadu prošle godine Jan De Nulu za 794 milijuna kuna na javnoj elektronskoj dražbi.

Jan de Nulu je i naručio gradnju jaružala.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je Skupština vjerovnika Uljanika prošlog tjedna odlučila da Uljanik, krovna organizacija pulske brodograđevne kompanije, nema uvjete za nastavak poslovanja i ide u likvidaciju, objavljeno je u Jutarnjem listu.Komentari