RASKOL U UDRUZI? Orbico i Adris napustili su HUP, a isto je najavila i Fortenova

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP) napustili su Orbico i Adris, a isto je najavila i Fortenova te još nekoliko kompanija.

Branko Roglić, vlasnik Orbica, jedan je od utemeljitelja i predsjednik Nadzornog odbora HUP-a, a svoj odlazak najavio je još tijekom ljeta. Iako za Večernji to nije želio potvrditi, oni su neslužbeno doznali kako je predao pismenu ostavku.

“Poštujem glas poduzetnika, ali otkako su smijenjeni Bernard Jakelić, predsjednica HUP-a Gordana Deranja te glavni direktor Davor Majetić, HUP nije što je nekad bio i meni se tu više ne stoji. Ta organizacija u ovom momentu otežanih uvjeta na tržištu, pogođenom pandemijom i potresima, uopće ne funkcionira. Mislim da ju je teško izliječiti pa možda treba otvoriti neku novu”, rekao je Roglić.

“HUP je interesna i dragovoljna udruga. Kako vrijednosti koje naša tvrtka promiče nisu na najbolji način zastupane, odlučili smo istupiti iz te udruge”, komentirali su iz Adrisa.



Neimenovani izvor za Večernji list dodaje kako ta organizacija ima smisla za 40-ak ljudi koji rade unutra jer se oko njih sve vrti, a velike kompanije sve plaćaju.

“Ja ne vidim u HUP-u nikakav raskol. Ima li HUP svojih problema – ima, je li imao problema u prošlosti – jest, no isto tako sam siguran da treba i može bolje i da na tome treba raditi. Jasno, svatko ima pravo izaći, no ne mislim da je to konstruktivno i da išta rješava. Ne slažem se da u HUP-u baš ništa ne valja, a ako to netko misli i kaže, bilo bi pošteno da se prvo zapita što je sam napravio da tako ne bude”, komentirao je za Večernji stanje u HUP-u Emil Tedeschi, koji je član Savjeta HUP-a.

Komentari