Nove potpore za očuvanje radnih mjesta: Pirova pobjeda za jednu ciljanu skupinu radnika

Nova odluka Upravnog vijeća HZZ-a u razmaku od niti 10-ak dana stubokom mijenja status i ovih radnika, izjednačavajući ih u pravima s ostalima koji rade kod poslodavaca organiziranih u društvima kapitala, ako su pogođeni krizom.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanja donijelo je odluku o proširenju uvjeta za korištenje potpore za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom, te su u krug korisnika uključene nove ciljne skupine radnika. To su i zaposlenici u stranim predstavništvima u RH, tvrtke u likvidaciji ili stečaju – ako imaju zaposlenih i podmiruju svoje obveze, kao i poslodavci koji su tijekom ožujka otpustili radnike, ako im je zadnji radni odnos završio kod istog poslodavca i uz uvjet da ih je poslodavac ponovno prijavio u radni odnos.

Kako pravo na potporu za ožujak ostvaruje poslodavac koji je ponovno prijavio radnika u radni odnos i predao za njega zahtjev za dodjelu potpore zaključno do danas, odnosno 7. travnja, pitanje je za dio njih hoće li to stići u roku, a za druge je hvalevrijedna odluka zapravo Pirova pobjeda.

Naime, kad je riječ o posebnoj skupini radnika koji rade kao zaposlenici u stranim predstavništvima, njihovo uključivanje u ovu mjeru potvrđeno nam je u odgovoru Ministarstva rada i mirovinskog sustava na naš upit glede pojašnjenja statusa ovih radnika vis a vis korištenja mjere za očuvanje radnih mjesta kroz sufinanciranje potpore i njihovim poslodavcima od strane HZZ-a. Za to je povod konkretni slučaj iz prakse u kojem je izgleda bitka za radna mjesta u međuvremenu izgubljena, o čemu smo informirani od strane zaposlenika vidljivo zainteresiranih da im se pomogne kako u krizi ne bi završili na burzi.



No ova spasonosna odluka Upravnog vijeća HZZ-a, istodobno bitna jer je izraz poštivanja načela jednakosti te funkcioniranja pravne države i ideje pravičnosti – prevagnula je pravna logika da svi radnici čiji su poslodavci pogođeni krizom imaju pravo na ista prava, neće svima u takvoj situaciji pomoći. Kako se doznaje, nakon što u razdoblju od donošenja mjere potpore u prvom paketu do nove odluke Upravnog vijeća HZZ-a, nije bilo naznaka oko poboljšanja njihova statusa, radnici su poslani na godišnji odmor, s najavom otkaza i mogućnošću zatvaranja predstavništava. Razlog? Ovi poslodavci, upravo zato što funkcioniraju kao strana predstavništva u RH te poreze plaćaju u domicilnim zemljama, dobivali su preko stranih savjetničkih kuća, navodno u kontaktu s nadležnima isključivo negativna tumačenja koja su potvrđivala nemogućnost korištenja pomoći za očuvanje radnih mjesta i u odnosu na njih. Međutim, nova odluka Upravnog vijeća HZZ-a u razmaku od niti 10-ak dana stubokom mijenja status i ovih radnika, izjednačavajući ih u pravima s ostalima koji rade kod poslodavaca organiziranih u društvima kapitala, ako su pogođeni krizom. Dakle, očito je da i ugledni savjetnici mogu pogriješiti sa savjetima držeći se slijepo poznatog okvira za poslovanje, s obzirom na to da je on pod pritiskom krize predmet intenzivnih regulatornih promjena. Pri čemu je izravno oštećena država za gubitak radnih mjesta, kao i sami radnici, unatoč širini obuhvata administrativne mjere i vrlo brzoj intervenciji.

“Nažalost, u našem je slučaju ovo stiglo prekasno, poslodavac je jučer odlučio otpustiti sve radnike. Nadam se da će ova odluka sačuvati poneko radno mjesto! Trenutno smo na korištenju godišnjeg odmora, a nakon toga bi prema najavama trebao uslijediti otkaz. Što će biti s poslovanjem, poprilično je neizvjesno, moguće da će biti prekinuto u RH”, komentirao je njihov slučaj neimenovani izvor, piše Poslovni Dnevnik.

Komentari