Od utorka značajnije poskupljenje goriva: Vlada ukida subvencije velikim poduzetnicima

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Od utorka opet poskupljuje gorivo.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od utorka će benzin poskupjeti za jedan eurocent po litri, eurodizel za tri centa po litri, a plavi dizel za dva centa po litri.

Benzinsko gorivo trenutno iznosi 1.57 eura po litri (od utorka će iznositi 1.58 eura po litri), dizel trenutno košta 1.52 eura po litri (od utorka će koštati 1.55 eura po litri), a plavi dizel 99 centi (od utorka će koštati 1.01 euro po litri).

Vlada ukida subvencije velikim poduzetnicima

Kako neslužbeno doznaje N1, nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i resornih ministara u Banskim dvorima odlučeno je da će veliki poduzetnici ostati bez mjera, što znači da će bez subvencija morati plaćati struju, odnosno po tržišnim cijenama.



Za plin još nije donesena odluka, navode za N1 izvori iz vlade, ali radni se vikend u Banskim dvorima nastavlja i sutra kada će odlučiti o svim detaljima paketa mjera prije nego što ih u ponedjeljak predstave na Predsjedništvu HDZ-a.

Među dosadašnjim mjerama bili su ograničavanje cijene goriva te zamrzavanje cijena struje i plina. Za građane i male poduzetnike te bi cijene i dalje bile zamrznute.

Komentari