Pepco stao na kraj glasinama: ‘Evo što će se dogoditi sa 115 trgovina u Hrvatskoj’

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Nakon što je krajem prošlog tjedna izašla vijest o likvidaciji Steinhoff Internationala, kompanije koja u svom vlasništvu ima čak 72 posto dionica trgovačkog lanca Pepco, o svemu su se službeno oglasili i iz tvrtke.

“Radi izbjegavanja sumnje, želimo vas obavijestiti da to neće utjecati na Grupu Pepco N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa. Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka, s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom”, ističu.

“Grupa je u lipnju uspješno završila refinanciranje duga, realiziravši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, što je izazvalo velik interes međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude.

Pozitivne ocjene
Pepco je dobio pozitivne ocjene triju vodećih rejting agencija – Fitch, S&P i Moody‘s – koje su istaknule solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta”, ističu iz grupacije.



Pepco u Hrvatskoj ima 115 trgovina, a financijsku godinu je završio s dobiti od 16,6 milijuna. U 2021. neto dobit im je iznosila 63,4 milijuna kuna.

 

Komentari