PLENKOVIĆ: Svijet je još uvijek u fazi pandemije i nitko ne zna dokad će trajati

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na konferenciji u organizaciji The Economista “Svijet u 2022. godini”, transformacija hrvatskog gospodarstva kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. 2026.

Uz predsjednika Vlade sudjeluju potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

Obratio se prisutnima predsjednik Vlade.

– Drago mi je da je Vlada pokrovitelj ovog događaja i promocije časopisa kojeg vjerujem većina nas već godinama čita. Ovo izdanje je dobro jer daje nam pogled u izazove pred nama. Trebamo biti oprezni što nas sve može dočekati. Svijet je još uvijek u fazi pandemije i nitko ne zna dokad će trajati, to je jedina sigurna činjenica. Ne znamo s kakvim ćemo se sve varijantama virusa susretati i poduzimati. Prilagođavati ćemo globalno našu suradnju i naše djelovanje u zaštiti zdravlja, rekao je Plenković.



Istaknuo je kako će sve učiniti kako bi omogućili gospodarski, društveni i financijski tijek što predvidljiviji i korisniji u ekonomskom smislu.

– Ta vrsta balansiranja je vrsta vježbe na koji su se navikle sve vlade, kompanije, obrazovne institucije i međunarodne institucije. Mislim da ćemo ići prema međunarodnom dokumentu koji bi u budućnosti trebao regulirati način postupanja kada se susretnemo s ovakvim izazovima kada je u pitanju pandemija, rekao je.

Komentari