Podravka izabrala nove članove Nadzornog odbora, dividenda 2,65 eura po dionici: Dalić zahvalila radnicima na doprinosu u postizanju ciljeva

Foto: Cropix

Glavna skupština Podravke u srijedu je donijela odluku o isplati dividende dioničarima u iznosu od 2,65 eura po dionici, a izabrani su novi članovi Nadzornog odbora (NO), izvijestili su iz te kompanije.

Dosadašnjim članovima Marini Dabić i Tomislavu Kitoniću s 30. lipnja ističe mandat, dok je bivši predsjednik NO Želimir Vukina još krajem prošle godine podnio ostavku, navodi se u priopćenju.

Novim članovima na četverogodišnji mandat tako su izabrani Darko Prpić, Damir Čukman i Ante Jelčić. Prpiću i Čukmanu mandat počinje s 1. srpnja ove godine, dok će Jelčić svoju dužnost početi obnašati od srijede, 17. svibnja.

Na skupštini su predstavljena i financijska izvješća za 2022. godinu.



Dioničari Podravke izglasali su i odluku o isplati dividende u iznosu od 2,65 eura po dionici, a dividenda će se dioničarima koji su na dan 16. lipnja 2023. godine upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva isplatiti 14. srpnja.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić se osvrnula na rezultate poslovanja u protekloj godini te zahvalila radnicima na doprinosu u ostvarenju svih ciljeva u izazovnoj godini.

U 2022. godini, kako je navela Dalić, ukupni prihodi od prodaje Grupe Podravka dosegnuli su 5,03 milijarde kuna, dok je izvještajna neto dobit iznosila 369,6 milijuna kuna, a normalizirana neto dobit 311,1 milijun kuna.

U odnosu na godinu ranije, prihodi od prodaje Grupe Podravka rasli su 8,5 posto, normalizirana neto dobit iz poslovnih operacija rasla je 2,3 posto, dok je izvještajna neto dobit rasla za 19,5 posto.

Rezultati koje je Grupa ostvarila u 2022. godini, kako je kazala Dalić, omogućili su da predlože isplatu dividende u iznosu od 2,65 eura po dionici, što je 53 posto više nego lani.

Komentari