Pogledajte kolika je prosječna neto plaća u Zagrebu: Evo koji sektor je najgore prošao

Foto: Nera Simic / CROPIX

U prosincu 2023. godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu iznosila je 1.355 eura, što je nominalno smanjenje za 2,3 posto u usporedbi s prethodnim mjesecom studenim, ali značajan porast za 11,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

Uspoređujući s prosječnom mjesečnom plaćom na razini Hrvatske za isti mjesec, koja je iznosila 1.191 eura, prosječna neto plaća u Zagrebu bila je viša za 164 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za prosinac 2023. isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, te je iznosila 2.193 eura.

Foto: Pixabay

Evo gdje je isplaćena najniža plaća

Najniža isplaćena plaća bila je u sektoru proizvodnje kože i srodnih proizvoda, te je iznosila 761 euro. Medijalna neto plaća za isto razdoblje iznosila je 1.133 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manju, a polovica višu plaću od tog iznosa.



Što se tiče prosječne mjesečne bruto plaće po zaposlenome, ona je u prosincu 2023. iznosila 1.902 eura, što predstavlja pad za 4,1 posto u odnosu na prethodni mjesec studeni 2023., ali istovremeno bilježi porast od 11,2 posto u odnosu na prosinac 2022. godine.

Poznata tvrtka traži dosta radnika, plaća i preko 1.200 eura: Evo kako se prijaviti

Komentari