Poslodavac traži radnicu i nudi joj 1700 eura neto, evo koji su uvjeti: Škola nije potrebna

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Mnogi naši ljudi odlaze u Europu ili daleki svijet u potrazi za boljim životom. Materijalni uvjeti su atraktivni, bez obzira na to što je i životni standard u tim zemljama, barem donedavno, bio viši. Ponegdje su moguće i neke povlastice, koje su u ovim krajevima nezamislive.

Tako jedna praonica rublja u Austriji traži radnicu. Uz neto plaću od 1700 eura, nude se još 13. i 14. plaća. Vlasnik praonice u Krems am der Donauu nudi i besplatni smještaj. No, potrebno je zadovoljiti pojedine kriterije.

@biznis.samo.biznis

Link konkursa: https://shorturl.at/cvzGN #posao #zaposlenje #raduaustriji #posaouaustriji #posaounjemačkoj #posaounemackoj #zarada #biznisprice



♬ Suits, work, overseas, men, trust, mid-career(1042153) – zomap

Ovo su uvjeti

Buduća zaposlenica mora imati državljanstvo neke države članice Europske unije ili radna dozvola za Austriju, znanje njemačkog jezika na razini A2 te vlastiti auto. U oglasu stoji da radnicima ostaje dosta novca krajem mjeseca, a radnica će dobiti odjeću i obuću za rad.

Treba reći kako je od početka ove godine minimalna bruto plaća u sektoru čišćenja objekata i sličnih usluga porasla za 9,2 posto na 2000 eura. Rezultat je to dugotrajnih pregovora o kolektivnom ugovoru između predstavnika sindikata Vida i vlasti. U ovom sektoru u Austriji radi 54.000 ljudi.

Mnogi u Hrvatskoj bi ovo željeli: Poznata tvrtka značajno povisila plaće zaposlenicima

Komentari