Predstavljena aplikacija START, internet servis za digitalno otvaranje tvrtki

N1

Nema više obilaska raznih državnih institucija i banaka za otvaranje obrta ili tvrtke jer od sada se sve to može riješiti uz pomoć internet servisa START koju je predstavio ministar Horvat.

Novi internet servis START umrežio je osam institucija. Postupak otvaranja tvrtke može biti gotov za pola sata, a potvrda stiže za tri do četiri dana.

“Nema više obilaska državnih službenika, ne odlazi se u ine institucije pa čak ni u banku. Sve se to rješava iz računala u vašoj dnevnoj sobi”, rekao je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Gospodarska komora se priključila valu digitalizacije pa su i oni svoje usluge prebacili na mrežu.



“Sljedeći korak je uključivanje u digitalnu komoru gdje će taj budući poduzetnik ili gospodarstvenik na jednome mjestu imati sve relevantne podatke za njegovo poslovanje”, istaknuo je Joze Tomaš, predsjednik HGK Split.

U ovogodišnjem izvješću Svjetske banke Hrvatska je po regulativi poslovanja lošija od Srbije i Crne Gore, 51. smo od 190 zemalja na listi. Poduzetnici kao ključ za napredak vide rušenje administrativnih barijera.

Uz aplikaciju START, uskoro će se pojaviti i ona STOP koja će služiti za zatvaranje poslovnog subjekta jer ste do sada i da bi vam posao službeno propao u Hrvatskoj morali čekati.

Komentari