Prosječna plaća u Zagrebu baš odskače od ostatka Hrvatske, pogledajte koliko iznosi

Foto: Nera Simic / CROPIX

Prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 1.409 eura, što je nominalno više za četiri posto u odnosu na prosinac i rast za 12,2 posto u odnosu na siječanj 2023., pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za siječanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.239 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 170 eura.

Ilustracija: Pixabay

Najviša prosječna plaća

Najviša prosječna mjesečna zagrebačka neto plaća u pravnim osobama za siječanj isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.184 eura.



Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 864 eura.

Medijalna neto plaća za siječanj ove godine iznosila je 1.201 euro, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Vlada donijela odluku koja se nikako neće svidjeti vozačima: Poskupljuje gorivo

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj 2024. iznosila je 1.987 eura, što je porast za 4,5 posto u odnosu na prosinac 2023. i porast za 12,5 posto u odnosu na siječanj 2023. godine.

Komentari