RAST PLAĆA Prosječna neto plaća za srpanj u pravnim osobama iznosila je 7046 kuna

U Hrvatskoj je prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za srpanj iznosila 7.046 kuna, što je na godišnjoj razini nominalno više za 4,8 posto. Realno je više za 1,9 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prosječna isplaćena neto plaća za srpanj bila je nominalno manja za 1,8 posto, a realno za dva posto u odnosu na plaću za lipanj.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za srpanj isplaćena je u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, u iznosu od 10.624 kune, a najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, u iznosu od 4.462 kune.

Medijalna neto plaća za srpanj ove godine iznosila je 6.000 kuna, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od toga iznosa.



Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za srpanj iznosila je 9.488 kuna, što je nominalno više za 3,4 posto, a realno za 0,6 posto u odnosu na srpanj 2020.

U odnosu na plaću za lipanj, prosječna bruto plaća bila je nominalno manja za 1,9 posto, a realno za 2,1 posto.

Prema podacima DZS-a u srpnju je prosječna neto satnica bila za 2,2 posto manja nego u mjesecu ranije, a na godišnjoj razini je porasla za 8,8 posto.

Bruto satnica je bila 2,3 posto manja na mjesečnoj, a 7,4 posto veća na godišnjoj razini.

Komentari