Rovinj je sve bliže brojci od tri milijuna noćenja

Rovinj/ ilustracija Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Već se danima piše kako je turistička sezona ove godine nadmašila očekivanje te kako se znatno približila predpandemiskoj 2019.

Sve su oči uprte u posezonu, koja bi dodatno mogla “podebljati” izvrsne rezultate zabilježene u srpnju i kolovozu. Istra bi, kao izrazita autodestinacija, tu ponovno mogla izvući najviše jer unutrašnjost poluotoka posebno je privlačna u ranu jesen, ali apsolutni pobjednik sezone je Rovinj koji se već bliži trimilijuntom noćenju.

Rovinj gosti vole jer je lijep i ima mnoštvo zbivanja. Ali ne dolazi to samo od sebe, dugo godina se planski radilo na imidžu Rovinja, planirale su se manifestacije, gradili luksuzni hoteli, fini restorani, a sve se više okreće upravo takvoj vrsti turizma, dakle održivoj koja se želi odmaknuti od mase.

“Istra se nalazi u povoljnom ritmu što se tiče Covida-19, epidemiološke mjere koje provodimo daju svoje rezultate, vjerujem da ćemo u i u narednih 20-ak dana imati povoljnu situaciju, izuzetno nam je bitno što kaže institut Robert Koch jer imamo najbrojnije Nijemce, Austrijance i Poljake”, ističe za Dnevnik HTV-a direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.



Planirali su, kaže da sezona bude jako dobra, a ovo je iznad svih očekivanja, najbolji scenariji, ali i potvrda da su to izazvali svojim aktivnostima, kvalitetom i komunikacijom prema inozemnim tržištima.

“Rovinj na današnji dan ima 2 600 000 noćenja, za manje od 15 dana bi trebao dostići, prvi u Hrvatskoj 3 milijuna noćenja, no više nego broj noćenja veseli da se Istra i sigurno djelom i Hrvatska u ovim kriznim godinama uspjela repozicionirati prema kvalitetnim gostima, a to se desilo zahvaljujući kumulativnom učinku razvoja u Istri proteklih 10 godina, jer smo znali komunicirati s onim klijentima koji su to i prepoznali. Kako lani, tako i danas, iako su krizne godine, mi ubiremo rezultate svega toga”, napominje Ivošević.

Očekuju, kaže i jako dobru posezonu, ako ne bude nepredviđenih situacija, ako se i dalje organiziraju i discipliniraju. Do početka školske godine u Njemačkoj su, kaže, sigurni da će imati još Nijemaca i to onih mladih, koji troše, nakon toga dolazi druga grupa gostiju, cjenovno se spuštaju na nižu razinu kao posezona, ali zasigurno će imati i dobar rujan.

Komentari