Sastanak Vlade i trgovaca: Veliki supermarket već ovaj petak na akciju stavlja 360 proizvoda plus još 1.000 na sniženja

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

U Vladi je u srijedu ujutro počeo sastanak premijera Andreja Plenkovića i pet ministara s predstavnicima trgovačkih lanaca vezano uz inicijativu da se cijene određenih artikala vrate na razinu od kraja prošle godine.

Na sastanku su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar financija Marko Primorac, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Ideja je da se ukupna vrijednost košarice proizvoda, što je dostupno na internetskoj stranicama ministarstva na kojoj se prati kretanje cijena, vrati na razinu od 31. prosinca prošle godine. Dio trgovačkih lanaca mora napraviti kalkulacije i interna savjetovanja, a “neki mogu reagirati već od petka”, rekao je ministar Filipović.

Konzum od petka kreće s akcijama
Nakon sastanka izjavu je dao Fabris Peruško iz Fortenove.



“Imali smo konstruktivan razgovor s Vladom. Obećali smo da ćemo odraditi sve što je moguće da pomognemo da dođe do smanjenja inflacije u Hrvatskoj. U Konzumu već od ovoga petka krećemo s akcijama na oko 360 proizvoda plus još tisuću na kojima ćemo ići s manjim cijenama. Cilj je i nama kao kompaniji da inflacija bude manja”, rekao je nakon sastanka.

Komentari