Skočile plaće u Zagrebačkom holdingu, i to za 20 posto: Pogledajte tko je rekorder

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Plaće glavnom rukovodstvu Zagrebačkog holdinga su povećane, i to za 20 posto, potvrdio je danas na konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

 

U popis ljudi kojima je povećana plaća ulaze, dakle, predsjednik i članovi Uprave Holdinga, kao i svi voditelji podružnica te direktori trgovačkih društava koji ulaze u gradsku komunalnu megakompaniju.

Kako je rekao Tomašević, njihova je plaća ipak manje rasla od komunalnih radnika koji su dobili 34 posto povišice, a naglasio je i da je predsjedniku Uprave Ivanu Novakoviću sad plaća kao i čovjeku koji je na njegovoj poziciji bio još davne 2009. godine.



Foto: Holding

Novaković je rekorder

A koliko iznosi ta plaća? Taj je podatak, malo tko zna, javno dostupan.

Objavljen je prvi puta na ljeto 2022. godine te se od tada kontinuirano ažurira. Kako su nam potvrdili u Holdingu, tablica u nastavku ovog teksta je najaktualnija i obuhvaća sve podatke nakon povećanja plaće. Naglašavamo da su iznosi u brutu.

Dakle, prema najnovijim podacima, predsjednik Uprave ZGH-a Novaković trenutno ima plaću od 5.423 eura brutto. Drugi članovi uprave – Matija Subašić Maras, Dubravko Karačić te Damir Novinić – imaju bruto mjesečnu plaću od 5.447, 5.327 te 5.471 euro, tim redosljedom.

Što se tiče voditelja Holdingovih podružnica, rekorder je šef Zrinjevca Damir Grgić, koji mjesečno prima čak 4.646 eura. Slijedi ga voditelj Gradskih groblja Igor Rađenović koji zarađuje 4.574 eura bruto, te šef Čistoće Davor Vić s okruglih 4.500 eura bruto.

Tomašević i Benčić složni: ‘Nema privilegiranih! Za nas ne postoje dvije Hrvatske’

Auto na raspolaganju 24/7

Iznad 4000 eura mjesečno plaću imaju i voditeljica Robnih Terminala Zagreb Roberta Čupić (4.148 eura), šefica Tržnica Zagreb Božena Cvitanović (4.050 eura) te voditelj Zagrebačkih cesta Jurica Krleža (4.386 eura). Najmanje plaćen je voditelj podružnice Zagrebački digitalni grad Filip Jurišić, čija je mjesečno bruto plaća 3.728 eura.

Spomenimo da svi oni imaju na 24-satnom raspolaganju i službeni auto firme, a svi osim članova uprave imaju i stalni mjesečni dodatak na plaću prema kolektivnom ugovoru u iznosu od 133 eura.

Svima, također osim članovima uprave, zajamčene su i druge naknade prema kolektivnom ugovoru poput božićnica, regresa, darova i slično. Davor Vić, spomenimo još, jedini je na popisu koji dobiva i naknadu za stanovanje u iznosu od 706 eura bruto. On, naime, stalno stanuje u Osijeku te u Zagrebu koristi stan.

 

Komentari