Službeno počela predsezona, stiže više od pola milijuna turista

Foto: Dusko Marusic/Cropix

Prvim većim “valom” turista koji nam stiže za uskrsne blagdane i službeno počinje turistička sezona, odnosno predsezona. Očekuje se više od pola milijuna turista, hoteli duž obale prilično su popunjeni, što je samo nastavak dobrog turističkog prometa ostvarenog u prva 3 mjeseca ove godine.

Od Nove godine do uskrsnih blagdana osjetio se značajan porast grupnog segmenta i bilježimo porast noćenja. To nam daje odlične rezultate u prvom kvartalu, kazala je voditeljica prodaje hotela iz Vodica Katarina Božić Fuštin.

U odnosu na 2019. godinu naši hoteli bilježe 30 postotni rast noćenja. Možemo reći da je početak ove sezone iznimno obećavajući, dodala je. Kaže kako bilježe veliki broj rezervacija a u njihovom hotelu trenutno boravi više od 800 gostiju, a svibanj, kao tradicionalno kongresni mjesec – pokazuje odlične rezultate.

– Last minute rezervacije su i dalje velike, ali spremni smo na to i zaista očekujemo izvrsne rezultate, zaključila je Božić Fuštin. Dodala je kako gosti traže više od samog obroka i smještaja. Traže individualni pristup, gastroiskustvo i jedinstvni doživljaj destinacije.



Komentari