UDAR INFLACIJE POGAĐA SVE! Cijene na tržnicama nikad veće, evo što kažu kupci i prodavači

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Inflacija pogađa i tržnice. Cijene rastu, no prodavači tvrde da je taj porast očekivan i realan s obzirom na nedavne vremenske nepogode koje su pogodile Hrvatsku, navodi HRT.

Euro pedeset, dva, četiri. Prolazeći zagrebačkim Dolcem cijene od štanda do štanda rastu, no prodavači smatraju da je s obzirom na kvalitetu, njihova cijena opravdana.

– Prigovaraju da su visoke cijene, ali, u dućanu su iste cijene samo je ovdje duplo bolja roba, te kvalitetna, domaća i manje-više ljudi to ne cijene, govori jedna od prodavačica.

– Nekome je skupo, nekome nije, netko je zadovoljan. Mušterije ništa ne prigovaraju, kome je skupo – ode dalje, priča prodavač.



– Veselimo se svi da dobimo nekih 10 eura. Nama koji prodajemo, uvijek nam je malo, priča druga prodavačica.

Porast cijena posljedica je i brojnih vremenskih neprilika koje su u posljednjih nekoliko tjedana pogodile Hrvatsku.

– Usjevi su nam pali, sad ovi vjetrovi, tuče, neminovno je podići cijene. Tuča nam je pogodila salate, plastenike, blitve, sve, priča prodavačica na Dolcu.

Najviše se prodaje sezonsko povrće i voće, a dobro se prodaju salate, grah i mahune. Građani ipak nisu oduševljeni cijenama.

– Nekad smo imali mahune po jednu kunu, odnosno po jedan euro vrijednosti u kunama, a danas je ovo previše. Pola kile sam platila dva eura, a tada sam dobila možda i kilu i pol za to da ne pričam, ali, što je tu je, priča prolaznica.

Visoke, zaokružene cijene teško će privući nove kupce. A dok prodavači ne odluče spustiti cijene, Dolac bi mogao ostati poluprazan.

Komentari