Udruga Glas poduzetnika traži ostavku ministra Filipovića: ‘Pokazao je kroničan nedostatak stručnosti i sposobnosti’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je zatražila ostavku ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, ocjenjujući da on nije dovoljno stručan i ne štiti u dovoljnoj mjeri interese poduzetnika, osobito malih.

“UGP izražava duboku zabrinutost zbog nedopustivih postupaka ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića te zahtijeva njegovu ostavku”, kaže se u priopćenju.

Ocjenjuje se da je ministar Filipović od početka mandata pokazao “kroničan nedostatak stručnosti i sposobnosti” za obavljanje ministarske dužnosti.

“Cijelim nizom štetnih odluka ministar Filipović ugrozio je egzistenciju hrvatskih poduzetnika i njihovih obitelji”, smatra UGP.



Aktualni primjer, kako se navodi, “nekompetentnog i potencijalno korumpiranog postupanja ministra Filipovića” je upletenost u trenutnu aferu iz HEP-a, pri čemu UGP ističe da je prodaja plina po cijeni nižoj od nabavne, kao i njegova nabava po punjenju skladišta i prestanak tek po izlasku svega u javnost, “neprihvatljiva i svjedoči o ustaljenom neefikasnom upravljanju resursima”.

Među štetne poteze ministra Filipovića UGP ubraja i izmjene zakona o trgovini koje se tiču rada trgovina nedjeljom. U toj udruzi kažu da će samo 16 radnih nedjelja u godini biti pogubno, posebno za male obrtnike poput cvjećara, suvenirnica, pekara i malih trgovina kojima u prosjeku trećina prihoda na godinu dolazi iz radnih nedjelja.

“Ne smijemo zaboraviti ni zakašnjele i promašene reakcije ministra Filipovića prilikom uvođenja eura, natezanje s trgovačkim lancima i nepotrebno trošenje javnih sredstava na takozvanu aplikaciju za uspoređivanje cijena”, piše UGP.

Podsjetimo, neslužbeno se doznaje da je Andreju Plenkoviću prekipjelo i da je spreman smijeniti i Filipovića i šefa Uprave HEP-a Franu Barbarića

Komentari