Velike promjene u Njemačkoj, ovo će osjetiti i mnogi Hrvati: Na udaru su mlade obitelji

Ilustracija: Pixabay

U travnju 2024. Njemačka će doživjeti niz promjena koje će značajno utjecati na život njenih stanovnika, posebno roditelja. S obzirom na veliki broj Hrvata u Njemačkoj, pogotovo mladih obitelji, ove će promjene izravno utjecati i na njih. Očekuje se niz zakonskih izmjena i mjera koje će imati široki društveni utjecaj.

Jedna od glavnih promjena odnosi se na povećanje PDV-a za plin i grijanje na standardnu stopu od 19 posto, dok će se istodobno smanjiti roditeljske naknade, poznate kao Elterngeld, uz promjenu dohodovnog praga za ostvarivanje ovih naknada.

Granica primanja za oba roditelja bit će smanjena s 300.000 eura na 200.000 eura, što će rezultirati gubitkom naknade za mnoge obitelji, piše Fenix Magazin.

Foto: Pixabay

To nije sve

Legalizacija kanabisa za osobnu upotrebu također će stupiti na snagu 1. travnja, što je izazvalo kontroverze od dolaska na vlast vladajuće “Semafor-koalicije”. Također, Amazon će skratiti rok za povrat određenih proizvoda počevši od 25. travnja, što će utjecati na ponašanje kupaca.



Međutim, postoje i pozitivne vijesti, posebno za studente. Uvodi se snižena cijena Deutschlandticket-a za lokalni javni prijevoz, što će studentima omogućiti uštedu novca. Također će biti dostupne državne potpore, uključujući dodatke za kvalifikacije za zaposlenike i mobilnost pripravnika.

Objavljen popis zemalja gdje živi najviše Hrvata: Iznenadit ćete se, ali Njemačka nije prva

Komentari