Vlada donijela odluku koja se nikako neće svidjeti vozačima: Poskupljuje gorivo

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Na telefonskoj sjednici Vlada je donijela odluku o novim cijenama goriva i plina koje će vrijediti sljedeća dva tjedna. Odluka stupa na snagu sutra, što znači da će građani točiti gorivo po novim cijenama već od ponoći.

Prema uredbi, litra benzina bi trebala koštati 1,54 eura, što je poskupljenje od dva centa. Litra dizela će poskupjeti za jedan cent i koštat će 1,46 eura. Plavi dizel također poskupljuje za jedan cent, na 0,92 eura po litri. Bez njihove uredbe, navode iz Vlade, litra benzina bi koštala 1,67 eura, litra dizela 1,62 eura, a litra plavog dizela 1,01 euro. Cijene plina za spremnike i boce ostaju nepromijenjene.

Foto: Vlada RH
Foto: Vlada RH

“Najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1245 eura po litri za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0781 eura po litri za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 eura po kilogramu smjesa propan – butan za boce, odnosno 0,3716 eura po kilogramu za velike spremnike”, objasnili su iz Vlade.

Zbog napetosti na Bliskom istoku skočile cijene nafte, najviše su u posljednjih 5 mjeseci



Komentari