Zbog utjecaja koronavirusa očekuje se 40 milijuna kuna manje prihoda

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić izjavio je u srijedu kako će u ožujku i travnju Zračna luka Dubrovnik izgubiti oko 40 milijuna kuna prihoda te dodao kako se svakog dana događaju nova otkazivanja.

Još uvijek su, uz liniju za Zagreb, aktivne zrakoplovne linije Turkish Airlinesa iz Istanbula, British Airwaysa iz Londona te Aegean Airlinesa iz Atene, dodao je Luetić.

Na redovitoj tjednoj konferenciji za medije u Zračnoj luci Dubrovnik u Čilipima Luetić je istaknuo kako se, po najavama iz nacionalnog Stožera Civilne zaštite, očekuje zatvaranje granica Europske unije pa će Turkish Airlines vjerojatno otkazati svoj let.

Samo domaći letovi

“Vidjet ćemo što će biti s Londonom i Atenom. S obzirom na vrlo mali broj putnika, očekujem da će se i ti letovi otkazati. Ostaje nam domaći let za Zagreb po zimskom redu letenja. Također, u travnju i svibnju ćemo najvjerojatnije imati samo domaće letove”, rekao je Luetić.



Dodao je kako je Croatia airlines obustavio međunarodne letove iz Zračne luke Dubrovnik, kao i iz svih drugih hrvatskih zračnih luka.

Istaknuo je kako se provode sve propisane zdravstvene mjere, na dočeku međunarodnih letova angažirana su i dva sanitarna inspektora, a na poslu je sve manje zaposlenika, kako bi umanjili rizik.

“Zasad nije bilo otkaza, a zaustavit ćemo primanje sezonskih djelatnika. Nastojat ćemo da sve ovo zaposlenici što manje osjete. Pokušat ćemo izboriti da plaće do konca godine budu uredne pa i s nekim smanjenjima. Vodimo računa o zaposlenima, ali i likvidnosti tvrtke. Ponašamo se kao da će se turizam vratiti na razinu na kojoj je bio”, zaključio je Luetić.

Komentari