Bernardić odlazi! Vršitelj dužnosti je Zlatko Komadina

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak se povukao s mjesta predsjednika stranke poručivši da preuzima odgovornost nakon lošeg izbornog rezultata, a za poraz ne krivi nikoga, već su građani tako izabrali. 

“Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku da ćemo izbore za novo vodstvo stranke raspisati u najkraćem mogućem roku. Svjesni smo odgovornosti, ne bježimo od toga, ja se za predsjednika više neću kandidirati, a u ovom tranzitivnom periodu do izbora dužnost predsjednika obnašat će dosadašnji potpredsjednik Zlatko Komadina”, rekao je Bernardić u središnjici stranke.

Na upit znači li to da je danas na čelu stranke podnio ostavku, Bernardić je odgovorio da nije.

“Ne, mi po statutu imamo definiranu odgovornost, nakon parlamentarnih izbora SDP ide u izbor novog vodstva. Predsjedništvo i ja osobno smo smatrali da je naš zadatak raspisati izbore što prije, i to će se vjerojatno dogoditi već sljedeći tjedan, na sjednici Glavnog odbora”, kazao je.



Upitan tko je najodgovorniji za izborni poraz Bernardić je kazao da je to on, odnosno da je “predsjednik stranke uvijek najodgovorniji”. Uz to je ustvrdio da za rezultat ne krivi nikog, već preuzima odgovornost za to.

“Analiza će biti, najlakše je reći da je kriva izlaznost, krivo je ono, krivo ono. Građani su odlučili, izlaznost je bila kakva je bila, ja nikoga ne okrivljujem, upravo preuzimam odgovornost”, rekao je dodavši da SDP ide dalje.

Bernardić nije želio otkriti hoće li iskoristiti cjelokupan zastupnički mandat u Hrvatskom saboru i povlači li se iz politike, kazavši da će doći na konstituiranje Sabora, ali je život nepredvidljiv i ne zna se što budućnost nosi.

“Znate kako je u životu, jedna vrata se zatvore, druga se otvore. Život je ponekad čudesno nepredvidljiv, nebo voli strpljive”, poručio je.

Ustvrdio je da SDP ima dovoljno jakih ljudi koji su se dokazali rezultatima, koji će sasvim sigurno moći voditi stranku u nove izborne pobjede, a članstvo stranke odlučit će o novom predsjedniku, odnosno predsjednici.

“Stranka je velika, stranka će naći put. Socijaldemokracija je potrebna Hrvatskoj, i dalje računajte na nas”, zaključio je Bernardić.

Komentari