Evo tko su zastupnici Domovinskog pokreta izabrani u Hrvatski sabor

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, ocijenio je danas na konferenciji za medije povodom završetka izbornog ciklusa kako su izbore obilježile brojne nepravilnosti koje učvršćuju želju zastupnika koalicije Domovinskog pokreta za izmjenom izbornog zakona.

“Mogu reći kako smo zadovoljni s brojem osvojenih mandata – biti star pedesetak dana, a osvojiti 16 saborskih mandata i biti treća politička snaga u Hrvatskoj zaista nije mala stvar”, rekao je Škoro dodavši kako se kroz broj preferencijalnih glasova prepoznala želja biračkog tijela da on uđe u Hrvatski sabor, zbog čega planira i odraditi svoj mandat.

Izrazio je čuđenje uspjehom HDZ-a i naglasio kako su predizborne ankete pokazale neuvjerljivost i nevjerodostojnost. “Već duže vrijeme naglašavamo kako bi se ozbiljnije trebao regulirati rad na brojkama koje se iznose u javnost i način na koji se javnost oblikuje istim brojkama”, naglasio je i nastavio kako su na vidjelo izišli brojni nedostaci izbornog zakona.

“Mnogo ljudi u samoizolaciji nije bilo u mogućnosti glasovati jer se nije pojavio nitko iz glasačkog odbora. Stvari nisu prošle onako kako su trebale proći zbog našeg izbornog zakona. Nitko ne može reći kako je zadovoljan izlaznošću na izbore – atmosfera straha uvukla se među građane zahvaljujući kontradiktornim informacijama koje su, usmjerene prema građanima, prouzročile taj strah”, rekao je Škoro.



Fokus djelovanja na izborni zakon

Nastavio je i kako je legitimitet izbora upitan zbog problema s popisom birača, no zaključio je kako su okolnosti ovih izbora učvrstile želju Domovinskog pokreta da u fokus djelovanja stavi izborni zakon te kako je nužna kvalitetna analiza izbora koja će potvrditi nužnost te promjene.

“Pred nama su i lokalni izbori sljedeće godine. Domovinski pokret nije zvijezda repatica koja je odlučila samo proći hrvatskim političkim nebom – i dalje ponosno stojimo pred vama i zastupamo iste vrijednosti”, zaključio je predvodnik Domovinskog pokreta.

Mandate su, osvojili predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, bivši veslač i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, europarlamentarka koja se izborila za bolji status naših ribara i poljoprivrednika Ruža Tomašić, povjesničar i bivši ministar kulture te predsjednik stranke Blok za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović, novinarka, urednica i politička komentatorica Karolina Vidović Krišto, poduzetnik, bivši saborski zastupnik i ratni načelnik Glavnog stožera HOS-a Ante Prkačin, suverenist i profesor geografije Hrvoje Zekanović, znanstvenica, doktorica ekonomije i marketinška stručnjakinja Vesna Vučemilović, Suverenist, bivši general Željko Sačić, bivši gradonačenik, župan i saborski zastupnik, te gospodarstvenik koji je 2018. godine proglašen najboljim financijskim direktorom Krešimir Bubalo, bivši savjetnik za vjerska pitanja u Uredu predsjednika RH i profesor političke filozofije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Stephen Nikola Bartulica, poduzetnik, voditelj, glumac i pjevač Davor Dretar, predsjednik HKS-a i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, vijećnica u Skupštini Brodsko-posavske županije i bivša saborska zastupnica Ružica Vukovac, poduzetnik i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić te redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predstojnik Zavoda za endokrinologiju ‘Mladen Sekso’ Milan Vrkljan.

Komentari