Hasanbegović: Hrvatska politika nakon današnjeg dana neće biti ista

screenshot

Prema prvim službenim podacima DIP-a, HDZ osvaja 68 mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 15, Most 8, Možemo 6, Stranka s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus 2 mandata te HNS 1 mandat. Obrađeno je 79,29 posto biračkih mjesta. 

Rezultate izbora komentirao je i Zlatko Hasanbegović nositelj liste Domovinskog pokreta u prvoj izbornoj jedinici.

“Čestitam pobjedniku, politički život se nastavlja ovo političko okupljanje koje smo napravili u uvjetima psihoze, straha i nemogućnosti normalnog rada i redovnog političkog i stranačkog života u posljednjih nekoliko mjeseci”, rekao je Hasanbegović.

Kaže kako to okupljanje sad je treća politička snaga u hrvatskoj državi treba nastaviti dalje. Pred nama su lokalni izbori to je ključni cilj našeg budućeg političkog djelovanja i obrana onih vrijednosti oko kojih smo es okupili u Hrvatskom saboru. Zastupnici koalicije Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru su prepoznatljivi ljudi i svi znaju što zastupaju i njihovi prijatelji i politički neprijatelji.



Na pitanje kako komentira najave prebjega iz Domovinskog pokreta Hasanbegović kaže kako prebjega neće biti, da su odnosi u Hrvatskom saboru potpuno jasni i politička odgovornost za daljini razvitak hrvatskog političkog života i državne politike je u rukama Andreja Plenkovića. Ono što sam nazvao tektonskim poremećajem u politici i sada kad se vidi raspored političkih snaga u Hrvatskom saboru je bespovratan. Hrvatska politika nakon današnjeg dana neće biti ista.

Nakon revolucije na takozvanoj ljevici unuci i djeca birača SDP-a našla su novu opciju i to je ključna činjenica.

Komentari