Kolar o porazu SDP-a: To je naša krivica, analizirati ćemo gdje smo pogriješili

screenshot

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar jedan je od rijetkih SDP-ovaca koji je danas želio pred novinare, a za Dnevnik N1 je komentirao situaciju u stoj stranci nakon poraza na parlamentarnim izborima.

“Moramo reći da su rezultati iznenađenje, za nas i za HDZ, ali za njih u pozitivnom smislu, s obzirom na sve ankete u kojima smo bili u prednosti, ovaj rezultat nitko nije očekivao. Prema tim anketama je rađena strategija izlaska na izbore.

Morat ćemo napraviti dublju analizu gdje smo pogriješili. Zahvaljujem svima koji su u ovim neobičnim uvjetima izašli na izbore i prepoznali što je Restart koalicija nudila”, rekao je Kolar i komentirao činjenicu da je u 3. izbornoj jedinici najprepoznatljivija osoba na izborima bio nezavisni međimurski župan Matija Posavec.

‘Nismo dovoljno motivirali birače’

“On je prije godinu dana imao nacionalnu kampanju za EU parlament, uspješan je župan, kompletno biračko tijelo HNS-a ostalo je s Matijom, dok u Krapinsko zagorskoj županiji imate mene i Sinišu Hajdaša Dončića koji možemo vući preferencijale. Reagirali smo u odnosu na broj mandata koje su nam ankete davale”, rekao je Kolar i prokomentirao izborne rezultate i ostavku predsjednika stranke Davora Bernardića.



“Mislim da su naši ljudi ipak ostali doma, HDZ je rastao, mi smo pali 15 posto, očito nismo dovoljno motivirali naše birače. To je naša krivica. Prije svega, Bernardić je podnio ostavku, preuzeo odgovornost za izborni poraz i povukao se, Komadina će stranku voditi i pripremiti za unutarstrranačke izbore.

Za dva tjedna u subotu ćemo birati birački odbor, moramo dobro razmisliti, ne biramo samo predsjednika SDP-a već i kandidata za premijera na budućim izborima i moramo voditi računa kako ga gledaju birači. Birat će se kompletno novo rukovodstvo SDP-a, vidim da dvoje ili troje kolega ima taj potencijal. Nekada nije najbitnije tko daleko vidi, već može li to prenijeti onima koji će ga slijediti”, zaključio je Kolar, piše N1.

Komentari