SVEGA ĆE BIT, ALI Saborske klupe više neće vidjeti Maras i Jovanović, Pernar, Culej, Kovač…

Dopredsjednik Hrvatskih suverenista Ladislav Ilčić u trećoj izbornoj jedinici mjesto će u Saboru morati ustupiti pjevaču Davoru Dretaru. Prag u četvrtoj nije uspio prijeći bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Da je lista prešla prag u Sabor bi išao posljednji s te liste Dinko Burić, a ne Vrdoljak.

U Saboru neće više biti ni Steve Culeja jer nije dobio dovoljan broj preferencijskih glasova s posljednjeg mjesta na kandidacijskoj listi HDZ-a u petoj izbornoj jedinici. Saborske klupe neće grijati ni Miro Kovač koji je bio na posljednem mjestu u šestoj izbornoj jedinici.

Žustre rasprave koje je vodio u Saboru prošlost su za SDP-ovca Gordana Marasa kojega je, iako je predsjednik zagrebačkog SDP-a, Bernardić stavio tek na šesto mjesto u prvoj izbornoj jedinici. S te pozicije nije uspio ući u Sabor, a birači mu nisu dali deset posto preferencijskih glasova.

Zastupnik GLAS-a, a prije toga HNS-a, Goran Beus-Richembergh nije uspio izboriti preferencijski mandat za novu stranku s devete pozicije na listi Restart koalicije u šestoj izbornoj jedinici.



Direktno piše kako je mandat pobjegao Željku Jovanoviću iz SDP-a koji očito nije toliko popularan kao Peđa Grbin koji je dobio najviše preferencijskih glasova i s posljednjeg mjesta u osmoj izbornoj jedinici ulazi u Sabor.

Od onih koji su bili u prošlom sazivu Sabora, a u novom neće biti, je i predsjednica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih koja je osvojila tek tristotinjak preferencijskih glasova.

Više glasova od nje osvojio je Ivan Pernar u osmoj izbornoj jedinici, ali rekorder u broju izbacivanja iz Sabora, odlukom birača, deložiran je s Markova trga. Lista koju je predvodio nije prešla izborni prag, piše Direktno.

Komentari