BLAGAJNA HNS-a PUNA KAO BROD: Evo koliko su vatreni zaradili na ovom Svjetskom prvenstvu

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Ne mala stavka i na ovom Svjetskom prvenstvu je zarada nogometnih Saveza, čije su reprezentacije bile među zadnje 32 na turniru u Katru.

FIFA je ove godine ‘podebljala’ iznos za sve sudionike, od grupne faze do finala, a i u Hrvatskom Nogometnom Savezu zadovoljno trljaju ruke zaradom Vatrenih na SP-u.

Jedine dvije reprezentacije koje će u blagajne svojih saveza donijeti više novaca od Hrvatske su reprezentacije finalista Francuske i Argentine, pošto se drugo mjesto honorira s 38 milijuna eura, dok će novi/stari Svjetski prvak inkasirati 40 milijuna eura

Hrvatska nogometna reprezentacija je osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu inkasirala 25 milijuna eura. Naravno dio tog kolača dobit će raspodijeljen između igrača i HNS-a, dok će se ostatak kapilarno raspodijeliti unutar članica Hrvatskog Nogometnog Saveza, prenosi Dnevno.hr



Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Podjela novca? Tih 25 milijuna eura podijelit će se između HNS-a i svih članova reprezentacije i to na unaprijed dogovoren način. Hrvatski nogometni savez dobit će 60 posto (15 milijuna) dok će 40 posto (10 milijuna) podijeliti između sebe igrači, članovi stručnog stožera i svo prateće osoblje reprezentacije (liječnici, fizioterapeuti, ekonomi…).

 

Komentari