Ćipe bijesan zbog presude, krivi Plenkovića i Pupovca: ‘Hrvatski sudovi masovno oslobađaju četnike’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Optužba za ono što se smatralo jednim od najgorih ratnih zločina protiv hrvatskih civila u Domovinskome ratu poznatom kao “Zločin u Glinskom Novom Selu” u kojem je ubijen 31 civil, a među kojima i 15-godišnja djevojčica, raspala se jučer na zagrebačkome Županijskome sudu gdje je, nakon skoro 5-godišnjega suđenja, donesena nepravomoćna oslobađajuća presuda za svih 11 okrivljenika.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta i vukovarski branitelj Stipo Mlinarić na ovu odluku zagrebačkog Županijskog suda reagirao je vrlo oštro:

“Hrvatski sudovi masovno oslobađaju četnike – zbog koalicije HDZ-a i SDSS-a suspendirani pravo i pravda na duže vrijeme. Na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je oslobođeno 11 četnika, pripadnika srpske teritorijalne obrane, za zločine u Glinskom Novom Selu. Epilog je to petogodišnjeg traljavog procesa koji je DORH vodio protiv četnika s Banovine zbog ubojstva i mučenja 31 hrvatskog civila, a među njima i 15-godišnje djevojčice.”

Foto: Damjan Tadic/Cropix

“Ovo je još samo jedna slučaj u nizu”



Mlinarić je dodao kako je ovo još “samo jedan u nizu slučajeva u kojima hrvatski sudovi oslobađaju osumnjičene četnike za zločine nad hrvatskim civilima i zarobljenim vojnicima”:

“Obrazac je uvijek isti – sud se poziva na loše pripremljen predmet od strane DORH-a. To je isti onaj DORH koji do današnjeg dana nije podigao optužnicu protiv vojnog vrha JNA zbog agresije na Republiku Hrvatsku i stravičnih zločina koji su počinjeni nad hrvatskim civilima i vojnicima. To je isti onaj DORH koji je dopustio da Veljko Kadijević nekažnjen doživi duboku starost u Moskvi, a da nikada protiv njega nije ni započeo istragu.”

Foto: Wikipedija

Krivi Pupovca i Plenkovića

Nakon amnestiranja vrha JNA, zaključuje Ćipe, “red je došao na amnestiranje četnika”: “Nije nikakva tajna kako SDSS i Pupovac svaku istragu za zločine nad hrvatskim civilima i vojnicima iz vremena Domovinskog rata proglašavaju pritiskom na srpsku nacionalnu manjinu. S takvim tezama obilaze i strana veleposlanstva. No, problem je što s takvim tezama obilaze i koalicijske partnere u Banskim dvorima. Budući je DORH strogo politički nadziran i upravljan od strane vladajuće koalicije nije nikakvo čudo što slučajevi protiv četnika na hrvatskim sudovima sve češće padaju”.

Ćipe tvrdi da je osobno kao predsjednik Centra dr. Ivan Šreter, podnio deset kaznenih prijava s tisuće dokumenata na kojima su dokumentirani četnički zločini protiv hrvatskih civila i vojnika:

“Kada bi ovo bila pravna država dokumenti i prijave bi bili obrađeni, neovisno o tome tko ih je predao. Međutim, živimo u državi u kojoj se zbog dnevno političkih potreba vladajuće koalicije suspendira pravo i pravda. Za sve to je zaslužan Milorad Pupovac i njegovo suho zlato – Andrej Plenković”, zaključio je u svojoj objavi.

Ćipe bjesan, ne može vjerovati što se događa: ‘Ovako više ne ide, ovo je sramota HDZ-ove vlade’

 

Komentari