Dejan Kovač: Kad odu ustaše dođe recesija

Goran Mehkek / CROPIX

Dejan Kovač komentirao je na društvenim mrežama posljedice epidemije koronavirusa i predstojeću ekonomsku krizu te sustav vrijednosti Hrvata. Objavu prenosimo u cijelosti:

“Kad odu ustaše dođe recesija…

U zadnjih 15 godina riječ “ustaše” je samo 2x bila manje tražena nego riječ recesija. Pogađate, davne 2008 i zadnjih mjesec dana u najavi nove velike recesije.

Statistički osvrt koji mi neće zasigurno donijeti Nobela, ali će jako puno reći o našim životnim prioritetima i poimanju svijeta oko nas.



O bitnim temama poput ekonomskog blagostanja pričamo onda samo kada nam je to isto blagostanje ugroženo.

Zadnjih 15 godina dopustili smo da u fokus javne rasprave dođu problemi naših djedova, a ne naše djece… jer uvijek je lakše kritizirati povijest, nego stvarati budućnost. Manje se energije utroši…

Uspješne zemlje kao i pojedinici imaju jednu posebnu sposobnost, a to je sposobnost razlikovanja bitnog od nebitnog. Nažalost i u ovoj krizi mi i dalje ne shvaćamo razliku…

Nadam se da će ova kriza, kako god završila, ujedno biti i jedan novi smjer prema novom sustavu vrijednosti, sustavu gdje sloboda vrijedi više od podobnosti i gdje znanje, rad i sposobnost nisu samo mrtvo slovo na papiru…”, napisao je Dejan Kovač na Facebooku.

 

Komentari