Gjenero: Ovo je velika šteta za Zagreb jer otvara prostor za daljnju stagnaciju i propadanje grada

Davor Gjenero/Marko Prpic/PIXSELL

Iznenadna smrt Milana Bandića šokirala je javnost, ali i njegove političke protivnike. Lokalni izbori održavaju se za manje od tri mjeseca. Bandić je na čelu Zagreba bio 20 godina, šest puta izabran je za gradonačelnika. 

Politički analitičar Davor Gjenero ističe kako je ovo vrlo neugodna situacija za Zagreb.

“Dogodilo se to da je najgori gradonačelnik u povijesti Zagreba otišao ne poražen na izborima, to ostavlja mogućnost da koruptivna hobotnica koju je gradio 20 godina preživi”, kako nam govori.

Dodaje da je ovo velika šteta za Zagreb jer to je otvaranje prostora za daljnju stagnaciju i propadanje Zagreba. “Da je došlo do toga da je Bandić poražen na izborima to bi bila puno zdravija situacija za Zagreb”, smatra.



Bandić je, podsjetimo, preminuo zbog posljedica srčanog udara u 66. godini. Njegovo zdravlje narušeno je nakon moždanog udara 2003. godine. Zadnjih godina često je boravio na liječenju u bolnici.

Njegov gradonačelnički mandat traje od 2000. s ‘pauzom’ od dvije godine kad je zbog afere odnosno vožnje pod utjecajem alkohola nakratko ‘pauzirao’.

Tijekom tih godina neki su gradski projekti izazivali proteste građana, ali se Bandić nije dao smesti i svi su projekti na kraju završeni onako kako je to on predlagao pa primjerice i onaj s garažom u Varšavskoj.

Komentari