Još jedan poznati trgovački lanac odlazi u stečaj: Radnici u strahu, neizvjesnost raste

Foto: Unsplash

Trgovački lanac sportske opreme SportScheck, objavio je da je postalo nesolventan nakon pokretanja stečaja od strane Signa Holdinga. Pred tvrtkom koja ima 34 poslovnice diljem Njemačke i ostvaruje godišnji promet od oko 350 milijuna eura sada je iznimno neisgurna budućnost, piše Fenix magazin.

Ovaj neugodan razvoj dolazi u trenutku kada je SportScheck trebao finalizirati preuzimanje od strane britanskog Frasers Groupa. Modaliteti vezani uz preuzimanje već su bili dogovoreni s prethodnim vlasnikom Signom sredinom listopada, ali realizacija nije bila dovršena, a sada je cijeli posao doveden u pitanje.

I dalje žele preuzeti tvrtku
Nesolventnost Signe Holdinga sprječava ispunjenje njihovih obveza prema SportSchecku, što je rezultiralo pokretanjem stečajnog postupka za samu podružnicu smještenu u Münchenu.

Iz Frasers Group su objavili da i dalje žele preuzeti tvrtku koju je osnovao Otto Scheck u Münchenu nedugo nakon Drugog svjetskog rata. Međutim, zbog trenutne nelikvidnosti, proces prodaje mora krenuti ispočetka, a otvaraju se mogućnosti za potencijalno novo zainteresirane strane.



Kupci neće osjetiti promjene
Unatoč situaciji, kupci SportSchecka trenutačno neće osjetiti promjene, budući da će sve odabrane poslovnice (njih 34 diljem zemlje) ostati otvorene. Očekuje se i kontinuitet internetske prodaje, kako je najavio šef SportSchecka, Matthias Rucker.

Rucker vidi stečaj kao priliku za održivo jačanje tvrtke u suradnji s ugovornim partnerima i vjerovnicima. Iz SportSchecka ističu vjeru u pronalazak novog snažnog partnera koji će osigurati dugoročnu stabilnost tvrtke.

Komentari