KAOS U ZAGREBU! Iznenadno nevrijeme iznenadilo građane: ‘Sirene zavijaju, što je ovo?’

Damir Krajac/Cropix

Udar vjetra u Zagrebu prouzročio je ozbiljne poteškoće u prometu. Na Slavonskoj ulici, jednoj od najprometnijih u gradu, srušila velika grana stabla. Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba potvrdila je da su vozila na terenu te da su imali više intervencija u području oko Slavonske ulice, prenosi Dnevno.hr.

Ovo nevrijeme nastalo je uslijed olujnog sustava koji se premještao s područja Slovenije na zagrebačko područje. U idućim satima očekuju se lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, prolazno pojačan pa čak i olujan vjetar, uz mogućnost pojave tuče.

Prema posljednjoj prognozi DHMZ-a za Zagreb, tijekom srijede bit će barem djelomice sunčano, no ne i posve stabilno. Ponekog pljuska praćenog grmljavinom na širem području grada bit će ujutro te moguće ponovo navečer i osobito u noći na četvrtak. Vjetar umjeren jugozapadni, osobito u višim predjelima prolazno i jak. Najviša dnevna temperatura oko 34 °C.

Problemi u prometu
Nevrijeme je prouzročilo kaos u metropoli. Vatrogasci grada uklanjaju stabla i grane koje su pale na prometnice, a ne voze pojedini tramvaji i autobusi.

image
Damir Krajac/Cropix

“U Maksimirskoj, kod Jordanovca smjer Kvaternikov trg, od Kvaternikovog trga do Dubrave vozi bus.

Draškovićeva/Jurišićeva, smjer Trg bana Jelačića, linije 11, 12 i 14 prometuju preko Glavnog kolodvora;

Ulica grada Gospića, oba smjera u prekidu, linije 2, 3 i 13 do Heinzelove, do Žitnjaka vozi bus;

Linija 140 (Mihaljevac – Sljeme) u prekidu, stablo na kolniku, tramvajske linije prometuju slobodnim prometnim koridorima”, izvijestili su iz ZET-a.

U međuvremenu, zanimljive komentare na ovo što je Zagrepčane dočekalo ujutro ostavila je meteorologinja Tanja Renko.

“Vani je dosta opako. Sirene zavijaju gadno. Znaš li što se događa?”, upitala ju je Maja Sever.

Srećom slabi
A Tomislav Kozarić, DHMZ, rekao je da nas je probudilo nevrijeme koje je iznenadilo i prognostičare i građane. Objasnio je da se nevrijeme stvorilo preko noći i iz Slovenije došlo do Hrvatske.

“Srećom slabi. Ono što je dobro oblaci i ta kiša donose nešto nižu temperaturu, blago će popustiti vrućina pa će se lakše disati u krajevima gdje će biti pljuska. Ali toplinski val je danas na vrhuncu pogotovo u dijelovima središnje Hrvatske koji neće biti zahvaćeni pljuskom, Slavonija, Dalmacija”, kazao je za HRT.

Komentari