Kolinda pojasnila svoj neobični modni odabir za Katar: “Takvo je pravilo u diplomaciji”

Foto: Screenshot/Instagram

Kolinda Grabar-Kitarović na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru nosit će narodnu nošnju. Bivša predsjednica posjetila je Posudionicu i radionicu nošnji u Zagrebu te odabrala posavsku nošnju iz njihove zbirke. U razgovoru za Dnevnik.hr objasnila je svoj odabir.

“Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odijelo ili traditional attire, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomaciji. Narodna nošnja je jako prihvaćen način odijevanja u svečanim prigodama.

Tako da ćete me vidjeti u tipičnim hrvatskim i crveno-bijelim kombinacijama odijela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske. Uostalom, why blend in when you can stand out? Ovo ide i za države i za pojedince”, rekla je Kolinda.

Vatreno navijala u Rusiji
Podsjećamo, Kolinda je na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji itekako navijala za Hrvatsku.



“Htjela sam biti čovjek, pokazati kako svi volimo svoju domovinu i reprezentaciju, koliko smo ponosni na njih i koliki je to bio trenutak za Hrvatsku, državu koja nije velika brojem ljudi i prostorom državnim, ali je ogromna u srcu i koja je napravila ogroman uspjeh”, rekla je tad i dodala da je u Moskvi bila i predsjednica i navijačica.

“Predsjednik FIFA-e Infantino rekao je da nema problema da nosim nacionalne boje, nisam kršila dress-code za one koji se toga boje, nije to bio problem ni za Putina ni za Macrona, koji je isto tako bio ‘nabrijan’ tijekom utakmice. Macron je čestitao nakon svakog hrvatskog gola.

U svlačionicu smo otišli s Putinom, Macronom i Infantinom. Čestitali smo našima, fotografirali se s njima. Nažalost, ovog puta nije bilo videa jer ga nije imao tko snimiti. Išli smo i u francusku svlačionicu i ja sam im čestitala i bilo mi je divno kad su počeli vikati ‘Croatie, Croatie'”, dodala je.

 

Komentari