Maras: Bandić je Zagreb pretvorio u krčmu; Mrak-Taritaš: Dođite u Grad Zagreb, u njemu je sve moguće

Zagrebačka oporba u četvrtak je, nakon informacije da je gradonačelnik bez natječaja trima tvrtkama dodijelio posao s kućicama na Adventu žestoko napala Milana Bandića.

“Kad mislite da je nešto nemoguće i nestvarno, onda dođete u Grad Zagreb i u njemu je sve moguće”, rekla je Mrak Taritaš na konfereniciji za novinare.

Ustvrdila je kako će za 19 kućica koje Grad Split ima za Advent dobiti više sredstava nego što će Grad Zagreb dobiti za preko 200 kućica.

“I što će vam gradonačelnik odgovoriti-da je netko drugi odlučivao. Ma ne odlučuje nitko drugi, odlučuje isključivo on. Hoda ovim gradom, ima optužnice koje ima, sve je stavio u funkciju sebe i opstanka gospodina gradonačelnika, kako traži da ga se zove”, rekla je Mrak-Taritaš.



Maras: Bandić je Zagreb pretvorio u krčmu

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ustvrdio je da je gradonačelnik Milan Bandić Zagreb pretvorio u krčmu u kojoj se trguje ispod stola i gdje ne vrijede pravila transparentnosti.

“Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik, direktnom je pogodbom dao nekolicini tvrtki adventske kućice na najboljim lokacijama u gradu. To je ono što rade godinama, a to je da monetiziraju grad ne u interesu građana nego u interesu prijatelja, kumova i osoba bliskih gradonačelniku. Je li to vozač, prijatelj, onaj s kim ide na gablece, nevažno“, komentirao je Maras informacije da je Bandić bez natječaja dodijelio trima tvrtkama posao s kućicama na Adventu.

“Gradonačelnik je po transparentnosti pretvorio Zagreb u krčmu u kojoj se trguje ispod stola i gdje ne vrijede pravila ni za koga“, rezolutan je Maras.

Mediji pišu da su tri tvrtke koje su povezane s Bandićem, bez natječaja od gradonačelnika Zagreba dobile najbolje pozicije na zagrebačkom Adventu te mogućnost da iznajmljuju kućice ugostiteljima po basnoslovnim cijenama.

Riječ je, navodi se, o tvrtkama Demo Rebus vlasnika Denisa Mohenskog, kojeg s gradonačelnikom Milanom Bandićem veže prijateljstvo s njegovim vozačem Zdravkom Krajinom, Kokoš ili jaje koja je povezana s Damjanom Ljuštinom, sinom Bandićeva dugogodišnjeg bliskog suradnika Duška Ljuštine, te Pepermint d.o.o. Tomislava Ricova, čija je sestra savjetnica gradonačelnika.

Komentari