Objavljeni rezultati prvih toksikoloških nalaza nakon smrti Matthewa Perryja

Foto: Guliver/AP Photo/Haraz N. Ghanbari

Glumac Matthew Perry, koji se proslavio ulogom Chandlera Binga u televizijskoj komediji “Prijatelji”, preminuo je u 55. godini života u kući u Pacific Palisadesu u Los Angelesu. Policija od tog trenutka istražuje okolnosti ove smrti, a sada su u javnost isplivala nova saznanja.

Nad Perryjem je provedena toksikološka pretraga, čiji nalazi su otkrili nekoliko iznenađujućih podataka.

Testiranje na metamfetamin i fentanil
Prema nalazima, glumac nije konzumirao fentanil ni metamfetamin, te u njegovom tijelu nisu pronađeni nikakvi tragovi ovih supstanci. Mnoge će to iznenaditi, budući kako je javnost spekulirala o predoziranju s obzirom na njegovu borbu s ovisnošću u prošlosti.

Prema dostupnim informacijama, ovo je samo prva od nekoliko pretraga koje se očekuju. Uskoro se očekuje i novi veliki nalaz koji bi trebao otkriti je li u glumčevom tijelu postojala opasna doza jednog od lijekova za koje je imao recept.



U domu nije bilo sumnjivih supstanci
Policija Los Angelesa ustanovila je tijekom istrage kako u Perryjevom domu nisu pronađene nikakve sumnjive supstance. Sa patološkog odjela objasnili su pak kako je potrebna dodatna istraga budući da uzrok smrti nije bilo sa sigurnošću moguće uvtrditi tijekom obdukcije.

Podsjetimo, Matthew Perry pronađen je mrtav protekle subote u svojoj hidromasažnoj kadi. Sumnja se kako je doživio infarkt i u njoj se utopio, no daljnje istrage tek će utvrditi što je stvarni uzrok smrti. Od preminulog glumca mnogi se i dalje opraštaju, a među njima se nalaze i njegovi kolege iz Prijatelja.

“Svi smo u potpunosti shrvani gubitkom Matthewa. Bili smo više od samo kolega sa seta. Mi smo obitelj. Imamo toliko toga za reći, ali sada ćemo uzeti trenutak da tugujemo i procesuiramo ovaj nesagledivi gubitak,” rekli su u zajedničkoj izjavi koju je prenio magazin People.

Komentari