Plenković objavio tko će biti novi šef DORH-a: Povjerenstvo je bilo jednoglasno

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na redovnoj sjednici Vlade održanoj u četvrtak osvrnuo se na reformu plaća u državnom i javnom sektoru. Naveo je da se ona sastojala od tri faze. Koliko će plaće točno rasti prezentirali su ministri Marin Piletić i Ivan Malenica.

“Kad gledamo rast prosječne plaće u RH posljedni podaci govore da je u studenom iznosila 1208 eura”, dodao je premijer.

Foto: Cropix

‘Plaće će rasti svim kategorijama’

“Ključna poruka reforme je da će plaće rasti svim kategorijama zaposlenih, a reforma obuhvaća 240 000 zaposlenika”, istaknuo je Plenković. Komentirao je posjet Sarajevu s predsjednicom EK Ursulom von der Leyen i nizozemskim premijerom Markom Rutteom.



“Na moju incijativu zamolio sam kolegu Ruttea da s predsjednicom Komisije potaknemo institucije u BiH da poduzmu niz preostalih reformi.”

Habijan konačno odgovorio Milanoviću na prozivke: To mi daje dodatni poticaj da radim još jače

Turudić novi čelnik DORH-a

Plenković se u BiH nije susreo s predsjedateljem Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.”Hrvatska je mojim potezom potvrdila kontinuitet da trebaju biti birani legitimni predstavnici, a to Komšić nije”, dodao je premijer.

“Jučer smo održali i sastanak povjerenstva vlade za utvrđivanje prijedloga kandidata za glavnog državnog odvjetnika. Održali smo razgovore s kandidatima. Na temelju programa i razgovora povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da Vlada danas predloži Ivana Turudića za kandidata za budućeg GDO-a”, poručio je.

Podsjetimo, za novog šefa DORH-a kandidirali su se odvjetnik Mladen Dragičević, zamjenik županijskog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner, trenutni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić i sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić.

Komentari