Podsjećamo na veliku promjenu koja stupa od 1. siječnja: Preostalo je još samo nekoliko dana

Goran Mehkek / CROPIX

Od 1. siječnja 2024. poslovne banke, Financijska agencija (Fina) i Hrvatska pošta prestaju pružati uslugu zamjene kune, pa će se tako novčanice i kovanice kune moći zamijeniti isključivo u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB), podsjetili su u petak iz središnje banke.

“Prilikom zamjene kune u euro u HNB-u neće biti ograničenja u količini koja se mijenja niti naknade za zamjenu. HNB će trajno mijenjati novčanice kune, dok će se kovanice moći zamijeniti u roku od tri godine od dana uvođenja eura, odnosno najkasnije do 31. prosinca 2025.”, kažu u HNB-u.

Kune možete zamijeniti na šalteru banke
Građani će moći preostale kune zamijeniti osobnim dolaskom na šalter HNB-a na zagrebačkoj adresi Franje Račkoga 5, a iznosi manji od 15.000 kuna moći će se, na osobnu odgovornost, dostaviti na zamjenu i putem poštanskih usluga na adresu HNB, Direkcija za pohranu, obradu i opskrbu gotovim novcem, Trg hrvatskih velikana 3, 10000 Zagreb.

HZMO: Isplata jednokratne pomoći umirovljenicima počinje 28. prosinca



Za zamjenu gotovog novca kune u iznosu od 40.000 kuna i većem, ili u broju kovanica koji je veći od tisuću komada, potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na adresu elektroničke pošte: [email protected], uz navođenje iznosa gotovog novca kune koji se namjerava zamijeniti, izvijestili su iz HNB-a, uz napomenu da će ostali uvjeti zamjene kune u euro u HNB-u biti do kraja ove godine objavljeni na internetskim stranicama te institucije.

Komentari