POTVRĐENO JE: Putin prihvatio je poziv na summit G20

Foto: Screenshot

Ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio je poziv na summit G20 koji će se održati na indonezijskom otoku Baliju u studenom.

Putin je to potvrdio indonezijskom predsjedniku Joku Widodu, priopćio je. Jučer je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio da će na poziv Vidoda otići na summit G20 iako ta zemlja nije članica, piše CNN.

“Sinoć sam telefonom razgovarao s ruskim predsjednikom koji je izrazio zahvalnost za poziv na suumit G20 i potvrdio je svoj dolazak”, izjavio je Vidodo.

Predsjednik Indonezije je istaknuo da je u razgovoru s Putinom bilo govora o važnosti postizanja mirovnog sporazuma s ukrajinskim rukovodstvom i hitnoj obustavi sukoba.



“Indonezija želi ujediniti članice G20. Nemojte dozvoliti da dođe do raspada. Mir i stabilnost su ključni za oporavak i razvoj svjetske ekonomije”, poručio je Widodo.

Američki predsjednik Joe Biden i njegovi savjetnici još uvijek raspravljaju o tome kako pristupiti summitu nakon što je domaćinu potvrđen dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Biden je rekao da Rusija treba biti izbačena iz G20. Viši članovi njegove administracije napustili su događaje G20 na kojima su prisutni ruski delegati. S Indonezijom, koja je domaćin summita, razgovaralo se o pojačanoj osudi Rusije, kao i tome na koji način pristupiti toj situaciji.

No, odluka o eventualnom bojkotu summita, koji se održava za šest mjeseci, još nema

 

Komentari