Pretresi u Sloveniji od ranog jutra: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik

Foto: Rako Suvar/Cropix

Od jutros su u tijeku pretresi u Ljubljani u zgradi gradske općine i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića, prenosi slovenski N1.

Iz ljubljanske policijske uprave naknadno je priopćeno da provode opširne aktivnosti “u okviru istrage kaznenih djela gospodarskog kriminala i korupcije” na širem području Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice. “Policijska uprava Ljubljana provodi opširne operativne aktivnosti po naredbama nadležnog suda u kontekstu istrage kaznenih djela gospodarskog kriminala i korupcije”, priopćili su.

Istragu vodi specijalizirano državno tužiteljstvo. Policija ne može dati više informacija zbog interesa istrage, dodaju.

Foto: Guliver//GETTY IMAGES/ISTOCK/ARTOLYMPIC

Policija istražuje nepravilnosti

Ujutro je ispred zgrade ljubljanske općine bilo parkirano policijsko vozilo. Prema informacijama portala Necenzurirano, očevid bi se trebao obaviti u prostorijama tvrtke Voka Snaga i Energetika Ljubljana i u sjedištu nogometnog kluba NK Olimpija.



Prema njihovim saznanjima, kriminalistička policija istražuje različite sumnjive nepravilnosti, kao što je neovlašteno pribavljanje sponzorskih sredstava. Za sada se ne zna tko su osumnjičeni i koja točno djela istražuju.

Stoltenberg: Ne vidimo neposrednu vojnu prijetnju Rusije bilo kojoj članici saveza

Komentari