PULJAK O IVOŠEVIĆU: On je mladi informatički stručnjak koji je ostao u Hrvatkoj boriti se protiv kriminala i korupcije

Gost emisije Nedjeljom u 2 je splitski gradonačelnik Ivica Puljak. Hoće li Splićani uskoro na izbore ili ima nade da se nesporazumi između Puljka i stranke ‘Možemo’ riješe? Je li Bojan Ivošević postao prevelik uteg za gradsku vlast i što je ta vlast učinila u ovih 8 mjeseci od kada je dobila izbore, bile su neke od tema emisije, prenosi Direktno.

Na upit voditelja zašto je toliko snažno uz Bojana Ivoševića, to jest, čime ga je zadužio, odgovorio je:

“Nije on zadužio mene već građane. On je mladi informatički stručnjak koji je ostao u Hrvatkoj i Splitu boriti se protiv kriminala i korupcije. Ima veliku energiju, ali je napravio grešku koja nije toliko velika da bi ga se zbog toga odrekao”, rekao je Puljak.

Zašto ga niste zamolili da vam bude savjetnik? Puljak je odgovorio:



“To bi bila stara politika. To su drugi predlagali, no ja nisam takav čvojek niti političar. To bi tek bila ona politika protiv koje se borimo. Ja to ne želim raditi.”

Na upit ne bi li Bojan Ivošević trebao zamrznuti svoju političku karijeru, rekao je:

“To je ono za što smo se mi zalagali kao stranka. Mi smo proučili optužnicu i ja ću vam sada reći što je Bojan rekao: ‘Prijavit ću vas Hrvatskom novinarskom društvu, tiskat ću novine u kojem ću navesti sve one koji vas plaćaju da o njima lijepo pišete…’

Stanković: Sam Bojan kaže: ‘Ja bih zahtijevao svoju ostavku’. Zar nije stvar jasna?

“Da, da je ovo zaista bila prijetnja. Ali uvijek moramo pogledati što je sadržaj svega, sadržaj optužnice. To nije bila prijetnja. Do te optužnice nije niti trebalo doći,” rekao je Puljak.

Dodao je i to kako im je Slobodna Dalmacija došla u ured da naprave poslovnu suradnju.

“Ja sam im rekao da ćemo surađivati, ali da im nećemo to platiti. To je bilo odbijanje jedne poslovne suradnje. Pitam se bi li se ovo događalo da smo pristali?”, rekao je Puljak.

Mislite li da HDZ uređuje Slobodnu Dalmaciju?, upitao je Stanković.

“Mi nismo pristali na suradnju, nakon toga su objavili nevjerojatnu količinu laži, insinuacija i podmetanja. Bilo je na desetke tekstova. Pitam se da li doista HDZ uređuje Slobodnu Dalmaciju”, komentirao je Puljak.

Kakvu poruku ostavljate građanima, kada stavljate osobu s optužnicom?

“Ova optužnica nema smisla. Bojan je napravio nešto glupo i neprimjerno i to nitko ne dovodi u pitanje. Moje mišljenje je da se za to ne ide u zatvor.”

Na upit kada će dati ostavku, odgovorio je:

“Kroz sljedeći tjedan. Trebamo tehničke stvari obaviti”, poručio je Puljak.

 

Komentari