SVJETSKA VELESILA ŽELI DALIĆA! Pokrenuli su akciju kojom idu u lov, ali hrvatskom izborniku novac nije ključan

Foto: TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Hrvatska reprezentacija i dalje je hit u globalnim vodama! Hrvatski nogometaši tema su siječanjskih izdašnih transfera, a sad se neočekivano kao tema pojavio i – Zlatko Dalić!

Naravno, kad zemlja od četiri milijuna stanovnika dvaput u nizu osvaja medalju na Svjetskom prvenstvu, onda je to dokaz kvalitetnog rada, formule koju pokušavaju i najveći razotkriti.

I čini se da su Brazilci krenuli u lov na samog autora hrvatskih sjajnih rezultata, našeg izbornika, Zlatka Dalića. Adut na kojeg igraju Brazilci je činjenica da bi Daliću mogli ponuditi mogućnost da postane jedan od rijetkih izbornika sa svjetskim naslovom. Jer, novac očito nije ključan u Dalićevim promišljanjima, smatraju Brazilci.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Veliki kompliment za Dalića
“Nakon što je Hrvatska s turnira u Kataru izbacila najuspješniju nogometnu naciju, Brazilci su, kako nam sugeriraju naši izvori iz menadžerskih krugova, pokrenuli ozbiljnu akciju u kojoj bi na kormilo svoje reprezentacije htjeli dovesti Zlatka Dalića!”, vijest je objavio Večernji list.



Sama činjenica da takva nogometna velesila razmišlja o hrvatskom stručnjaku zapravo je nevjerojatno priznanje našoj trenerskoj struci. Posebice kada se u obzir uzme činjenica da su brazilsku nogometnu reprezentaciju u zadnjih stotinu godina vodila samo dvojica stranih izbornika. Bili su to Urugvajac Ramon Platero, koji je bio izbornik 1925. godine, odnosno, Jorge Gomes da Lima, Portugalac koji je na kormilu brazilske nacionalne vrste bio 1944. godine.

Ronald Goršić/Cropix

“Također, naš izvor kaže da u idealnoj projekciji, pored Zlatka Dalića, Brazilci razmišljaju o još dvojici nogometnih velikana – Joseu Mourinhu i Pepu Guardioli.”, dodaje Večernji list.

Dalić u društvu dvojice takvih nogometnih revolucionara, sigurno je posebno zazvučalo našem izborniku kada je čuo tu vijest. Dalićeva privrženost njegovim životnim i patriotskim postulatima vjerojatno je kočnica brazilskim ambicijama da ga angažiraju kao izbornika. Znaju da će se teško ili nikako odreći statusa vrhunaravnog nogometnog autoriteta u Hrvatskoj.

U svakom slučaju, vidjet ćemo kako će se razvijati lov na Hrvata i hoće li se dogoditi svjetska senzacija. Ne bi bilo nezasluženo…

 

Komentari