Trump: Sigurno pobjeđujem na izborima! Biden je najgori predsjednik u povijesti

Foto: Facebook

Bivši američki predsjednik Donald Trump kazao je na sinoćnjem skupu u Iowi da će na ovogodišnjim izborima sigurno pobijediti sadašnjeg stanara Bijele kuće Joea Bidena, kojeg smatra najgorim predsjednikom u povijesti.

Točno na treću godišnjicu napada svojih pristaša na Capitol, Trump je održao dva skupa u Iowi, maloj američkoj državi na srednjem zapadu, koja 15. siječnja prva počinje s republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju.

Foto: Alex Brandon/Guliver Image

Ima četiri kaznene prijave
Republikanski milijarder, koji sanja o ponovnom izboru u studenome usprkos tome što ima četiri kaznene prijave, za osam će se dana suočiti s biračima prvi put nakon strmoglavog odlaska s predsjedničke funkcije 20. siječnja.

Donald Trump je u dugom govoru uvjeravao svoje pobornike u Iowi da će “pobijediti treći put” na predsjedničkim izborima u studenome. On, naime, nikada nije priznao poraz na izborima prije četiri godine i tvrdi da mu ih je Biden “ukrao”.



Foto: Facebook

Ankete mu daju prednost pred drugim republikancima
Opisujući Joea Bidena kao “najgoreg” predsjednika u povijesti Sjedinjenih Država, Trump je pred stotinama pristaša rekao da je zemlja u velikom padu i da joj prijeti nova velika depresija. Sebe pritom smatra posljednjom prilikom za spas.

Donald Trump bi mogao izgubiti dragocjene nekretnine, tužiteljica traži zabranu pristupa njujorškom tržištu

Unatoč svim kontroverzama, ankete Trumpu daju veliku prednost nad dvama najvećim republikanskim protukandidatima Nikki Haley i Ronom DeSantisom. U Iowi i mnogim konzervativnim državama diljem zemlje ima vrlo lojalnu bazu koja se oglušuje na njegove eskapade i pravne probleme.

Komentari