Učenici osnovnih i srednjih škola četiri puta na praznicima u školskoj godini 2021./2022.

Ilustracija Foto: Zagreb.info

Objavljen je kalendar za sljedeću školsku godinu zbog kojeg će učenici osnovnih i srednjih škola biti podvojenih osjećaja.

Ono što će ih usrećiti bit će tri vrste školskih praznika – jesenskih, zimskih i proljetnih pri čemu se zimski planiraju u dva dijela (prvi dio oko Božića i Nove godine, a drugi potkraj veljače sljedeće godine).

No, ono što će ih ražalostiti je činjenica da će u školskim klupama biti gotovo do kraja lipnja, točnije školska godina završit će u utorak 21. lipnja 2022. godine. Nastava u školskoj godini 2021./2022. počinje u ponedjeljak 6. rujna 2021. godine.

Maturantima nastava završava u srijedu 25. svibnja 2022. godine.



Prema kalendaru, prvo polugodište završava u četvrtak 23. prosinca. Prije toga odlaze na kraći jesenski odmor 2. i 3. studenog. S obzirom da je u ponedjeljak 1. studenoga neradni blagdan Svih svetih, a prije toga vikend, učenici će na jesenskom odmoru biti pet dana, a na nastavu se vraćaju u četvrtak 4. studenoga 2021.

Svaka dva mjeseca školski praznici

Prvi dio zimskih praznika trajat će dva tjedna, od 24. prosinca ove do 7. siječnja 2022. Nastava u drugom polugodištu počinje 10. siječnja. Drugi dio zimskog odmora bit će od 21. do 25. veljače, a učenici se u školske klupe vraćaju 28. veljače 2022.

Učenici će, kako smo već rekli, imati i proljetne praznike koji počinju uoči Uskrsa, na Veliki četvrtak, 14. travnja, a završavaju tjedan dana nakon toga, u petak 22. travnja 2022. Nastava počinje u ponedjeljak 25. travnja.

U lipnju je još jedan blagdan zbog kojeg će učenici biti kod kuće, a to je Tijelovo koje se svake godine obilježava u četvrtak. Moguće je da će neki roditelji uzeti slobodni petak, spojiti s Tijelovom te tako za sebe i svoje nasljednike dobiti još jedan produljeni vikend prije završetka školske godine.

Komentari