KAOS NA BREGANI ZBOG KORONAVIRUSA ‘Da satima, još od noćas se čeka’

Ilustracija, CROPIX

Zbog proširenog broja zemalja na koje se odnose mjere o samoizolaciji, na granicama se stvaraju gužve. Mnogi čekaju satima.

“Stojimo tu u autobusu od 10 sati sinoć. Ne možemo nikud. Svi smo umorni i gladni. Nema uvjeta. Nisu organizirali ništa za pojesti ni popiti“, rekao nam je o gužvama na Bregani Danijel Nikolić, koji je u Hrvatsku krenuo iz Njemačke. Tamo navodno stoji 15-ak autobusa.

“Ne znamo zašto stojimo, pitali smo, ali nema informacija. Nije samo naš autobus. Puno ih je”, a neki čekaju i od sinoć od 8, 9 sati” dodao je Danijel.

‘KREĆE BORBA ZA ŽIVOT’ Situacija s koronavirusom u Istri je krajnje ozbiljna



Zbog pregleda na granici zbog koronavirusa čeka se satima.

“Zamolio sam ih da me pregledaju ili što već treba jer sa djetetom imam termin kod doktora. Samo su mi rekli da čekam.”

Da satima, još od noćas se čeka, doznajemo i na samom prijelazu.

“Takva su pravila. Sve je veći popis zemalja na koje se mjere odnose. Svi koji dolaze, ne samo iz Italije, nego i Njemačke, Austrije, Francuske i još nekih moraju dobiti rješenje o samoizolaciji. Puno je ljudi, a samo tri sanitarna inspektora. A još je danas petak”, rekao nam je sugovornik i dodao da koliko je čuo, ništa bolja situacija nije ni na ostalim graničnim prijelazima.

“Gužve su, a i ljudi su nervozni. Svi koji dolaze moraju se pripremiti na višesatno čekanje”, kažu na granici za Dnevnik.hr.

ČETIRI NOVA SLUČAJA U Hrvatskoj je ukupno 31 osoba zaražena koronavirusom

Komentari