Raste broj umrlih i zaraženih od koronavirusa

Pixino

Broj zaraženih novim tipom koronavirusa u središnjoj Kini popeo se na 830, a umrlo je 25, objavili su u petak državni kineski mediji.

Istodobno, kineska provincija Hubei, u kojoj se virus i pojavio, zatražila je veću financijsku pomoć od državnih vlasti. Zasad je u 10 gradova provincije Hubei suspendiran javni transport.

Grad Wuhan ubrzao je gradnju novog stadionara s tisuću kreveta za oboljele, mobilizirajući mehanizaciju od strane privatnika.

Novi virus pripada skupini virusa koji je uzrokovao SARS, bolest od koje je prije 17 godina umrlo 800 ljudi širom svijeta, a također se počela širiti iz Kine.



Podsjetimo, koronavirus stigao je u Europu. Britanski su mediji javili da su četiri osobe u Ujedinjenom Kraljevstvu hospitalizirane pod sumnjom da imaju koronavirus. K tome, još su tri grada u pokrajini Hubei u Kini uvela zabrane putovanja ne bi li se suzbilo širenje virusa, te su pekinške vlasti otkazale proslavu Nove godine i druge masovne događaje.

KORONA VIRUS STIGAO U EUROPU?! Još tri grada u Kini uvela karantenu, Peking odgodio proslavu Nove Godine

Infektolog Marko Kutleša, pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” upozorio je na realnu opasnost od pojave kronavirusa u Hrvatskoj.

“Opasnost je realna, ali mogućnost da se dogodi nešto tragično u sljedećih nekoliko dana sigurno ne postoji. Moramo biti na oprezu i pripremati se za najgoru situaciju”, rekao je Kutleša.

Infektolog Marko Kutleša potvrdio realnu opasnost od pojave krona-virusa u Hrvatskoj

Komentari