Šestero Hrvata u karanteni zbog koronavirusa na kruzeru kod Japana

Flickr

Na kruzeru Diamond Princess koji je u utorak u luci u Yokohami stavljen u karantenu jer je njime ranije putovala osoba za koju se potvrdilo da je zaražena koronavirusom, ima desetak zaraženih ljudi. Na kruzeru se nalazi i šest Hrvata, potvrdili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Navedenu informaciju potvrdili su N1 iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Na kruzeru se nalazi šest Hrvata. Putnici će biti u karanteni 14 dana, a za sada nema drugih informacija.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je putem Veleposlanstva RH u Japanu zaprimilo potvrdu da se na kruzeru Diamond Princess nalazi šestero hrvatskih državljana.

Veleposlanstvo RH u Japanu u kontaktu je s nadležnim tijelima Japana te će hrvatskim državljanima pružiti svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti”, navode iz MVEP-a.



Desetak putnika kod kojih je zaraza potvrđena prebačeni su u bolnicu u prefekturi Kanagawa, dok oko 3700 putnika i članova posade ostaje u dvotjednoj karanteni.

Za još 273 osobe zatraženi su dodatni testovi jer se sumnja da bi mogli biti zaraženi. Liječnički pregledi su počeli nakon što je putniku iz Hong Konga koji je na brodu bio u siječnju potvrđen koronavirus.

Muškarac je sredinom siječnja doletio u Japan iz Kine, a potom brodom Diamond Princess otputovao u Hong Kong te se tamo iskrcao. U subotu je potvrđeno da je taj osamdesetogodišnjak zaražen koronavirusom, piše N1.

Komentari