Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu spreman za posjetitelje

CROPIX

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu otvara se za posjetitelje 16. svibnja, ove godine bez posebne svečanosti otvorenja, a ostaje otvoren do 1. studenoga, do daljnjega bez planiranih radionica i igraonica.

Svake godine u proljeće Arheološki park Andautonija uređuje se nakon zime. Zbog pandemije koronavirusa park se ove godine otvara nešto kasnije, te će tako umjesto od 1. svibnja biti otvoren od 16. svibnja do 1. studenoga, ističe se u priopćenju.

S obzirom na trenutnu specifičnu situaciju financiranja programa u kulturi, ove godine uređenju Parka priključili su se svi djelatnici Arheološkog muzeja u Zagrebu te su zajedničkim snagama uredili Park i pripremili ga za posjetitelje. Radovi su obuhvatili skidanje zimske zaštite (krovića i konstrukcija kojima se tijekom zime natkrivaju osjetljive građevinske strukture kako bi se sačuvale od smrzavice), košenje trave, čišćenje površina od korova, čišćenje prostora i slično.

Također, zbog trenutne situacije neće se održati manifestacija povodom otvorenja, a za sada se neće održavati niti radionice i igraonice.



“Zbog toga pozivamo posjetitelje da dođu u Arheološki park, razgledaju sačuvane dijelove rimskog grada uz koje se nalaze interpretacijske ploče s raznim informacijama o Andautoniji, istraživanjima i načinu života u rimsko vrijeme te provedu ugodno vrijeme uživajući u prirodi”, poručuju iz Arheološkog muzeja.

Arheološki park je otvoren subotom i nedjeljom od 12 do 18 sati. Ulaz u Park je besplatan 16. i 17. svibnja 2020.

Komentari