AUTOBIOGRAFIJA LEGENDARNOG ROKERA! Bebek: Glazba je moj život

FOTO FENA /Filip Kožul

Legendarni glazbenik Željko Bebek predstavio je u Širokom Brijegu svoju autobiografsku knjigu pod nazivom “U inat svima”.

Knjigu u kojoj je slavni pjevač otvorio dušu i otkrio svoj životni i profesionalni put napisao je novinar Večernjeg lista Robert Bubalo, a uredio Žarko Ivković.

– Željko i ja smo proveli pandemijsko vrijeme u zajedničkom druženju. On je govorio o detaljima iz svoje prošlosti i ovo što smo naveli u knjizi su njegove riječi. Prisjetili smo se mnogih lijepih detalja i napravili koncept od 36 poglavlja koji paralelno vode dvije priče. Svako parno poglavlje je priča iz njegovog privatnog života, a svako neparno poglavlje je priča iz njegove karijere. Čitajući knjigu upadati iz jednog razdoblja u drugo, iz jedne priče u drugu. Ovdje su isprepleteni mnogi teški životni trenuci i mnogi uspjesi iz njegove bogate karijere – rekao je Robert Bubalo.

Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa naglasio je kako Željko Bebek i rock glazba imaju veliki broj obožavatelja.



–  Svi mi koji smo bili uz Željka kroz njegov život i karijeru smo na neki način pomogli da ova knjiga dobije sadržaj i smisao. Ovdje je sadržan veliki broj detalja iz njegove uspješne karijere. Imao sam sreću upoznati Željka Bebeka na samom početku njegove karijere i na počecima Bijelog Dugmeta i organizirao sam njegov drugi koncert u Vinkovcima – kazao je Babogredac.

Željko Bebek ocijenio je kako je u ovoj knjizi otkriven veliki broj detalja iz njihove karijere i privatnog života koji su manje poznati javnosti.

–  Ja sam dio vas i one starije generacije koja je imala nesreću da živi u groznim vremenima od 1945. godine pa na dalje do sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je bilo jako teško. Otvorio sam srce i rekao svima da ovaj nasmijani i raspjevani Željko Bebek kojeg znate pedeset godina nije uvijek bio takav. Ono što bi me povelo da pročitam ovu knjigu su priče koje pripadaju samo ljudima koji se bave ovim poslom. Glazba je moj život i kroz glazbu živim umjesto vas, za vas, život kakav teško možete zamisliti. Ja sam ga dobro proveo ili podnio, a to da sam ga dobro proveo govori moj današnji osmijeh, a to da sam ga podnio govore prve stranice knjige – naglasio je Bebek.

Komentari