Dani bana Jelačića u Zaprešiću od 8. do 10. listopada

Ilustracija

Tradicionalna manifestacija Dani bana Jelačića, kojom se od 8. do 10. listopada u Zaprešiću obilježava banov rođendan i Dan grada, i ove godine nudi zanimljiv program, pregršt aktivnosti i zanimljive radionice za najmađe.

“Naučite jezike koje je govorio ban, izradite krinolinu, zaigrajte obiteljski memori ili krenite zajedno u foto lov na znanje i potragu za novodvorskim blagom”, pozvali su organizatori iz Turističke zajednice grada Zaprešića.

Najavili su i predstavu na otvorenom, a sve će posjetitelje u Novim dvorima bana Jelačića već tradicionalno će dočekati domaćini, ban Jelačić i grofica Sofija.

Predstavu “Srce u bronci iliti Život bana Josipa Jelačića u devet postaja i nešto više pjesama” glumi više od 20 glumaca umjetničke organizacije Max teatar, a svakog dana bit će igrana četiri puta kako bi što više posjetitelja moglo uživati u tom zanimljivom prikazu života bana Jelačića, vojskovođe, pjesnika i velikana.Svakog dana na rasporedu je bogat glazbeni program s nastupima grupe Pavel, Damira Kedže i Domenice.

Komentari